40e


'40e  editie'

Zaterdag 13 augustus 2022

Dwingeloo 800 jaarIn 1981 werd het 800-jarig bestaan van de gemeente Dwingeloo gevierd. Een gehele week in juni 1981 stond Dwingeloo in het teken van haar 800-jarig bestaan met vele aktiviteiten. Het toenmalige bestuur van de VVV Dwingeloo besloot in aansluiting op deze feestweek tot een jaarlijks terugkerend evenement dat naast een vermaaksfunctie ook een educatieve functie zou gaan vervullen.

 

Op 15 augustus 1981 was de eerste Oogstdag een feit. Vele duizenden bezoekers bezochten de Oogstakker aan de Bosrand in Lhee. De organisatoren werden door dit grote succes gesterkt om de Oogstdag jaarlijks te laten plaatsvinden. Hiervoor werd een Stichting opgericht. De Stichting Oogstdag 1981 Dwingeloo.

 

Vanaf 1981 heeft de Oogstdag jaarlijks plaatsgevonden. De lokatie is in de loop der jaren gewijzigd. De eerste Oogstdag vond plaats aan de Bosrand, ook aan de Brug-es werd de Oogstdag enkele jaren gehouden. De laatste jaren vindt de Oogstdag plaats midden in Lhee, gelegen op korte afstand van Dwingeloo en de perfecte lokatie voor een Oogstdag.

 

Circa 300 vrijwilligers leveren belangeloos een bijdrage aan de Oogstdag. Zonder deze Dwingelers zou het organiseren van een dergelijk evenement onmogelijk zijn.